سرطان پرچرب چاقی

رژیم های غذایی پرچرب می تواند خطر ابتلا به چاقی، سرطان روده بزرگ و IBD را افزایش دهد

اشتراک گذاری: لگوی پیام رسان تلگرام لگوی پیام رسان واتساپ لگوی شبکه اجتماعی توئیتر لگوی شبکه اجتماعی فیسبوک لگوی شبکه اجتماعی pinterest لگوی شبکه اجتماعی لینکدین

منبع انتشار : آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک آرتا

محققان گزارش می دهند که رژیم غذایی سرشار از چربی می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

محققان گزارش می دهند که رژیم غذایی سرشار از چربی می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

 آنها اضافه می کنند که عادات غذایی پرچرب نیز می تواند بر سیستم ایمنی و عملکرد مغز تأثیر بگذارد.

 کارشناسان می گویند که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی افراد می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت کلی داشته باشد.

 محققان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید می گویند رژیم های غذایی پرچرب بر ژن های مرتبط با چاقی، سرطان روده بزرگ و روده های تحریک پذیر تأثیر می گذارد.

 آنها اضافه می کنند که رژیم های غذایی پرچرب نیز بر سیستم ایمنی، عملکرد مغز و خطر ابتلا به کووید-19 در فرد تأثیر منفی می گذارد.

 در مطالعه خود که در مجله Scientific Reports منتشر شد، نویسندگان اذعان کردند که مطالعات دیگر اثرات رژیم غذایی پرچرب را مورد بررسی قرار داده اند، اما تحقیقات آنها "در محدوده خود غیرعادی است."

 جزئیات از مطالعه رژیم غذایی پرچرب

برای تحقیقات خود، دانشمندان به موش ها با سه رژیم غذایی مختلف در طول 24 هفته تغذیه کردند. حداقل 40 درصد از کالری دریافتی از رژیم غذایی از چربی حاصل می شود.

 سپس محققان تغییرات ژنتیکی را در هر چهار قسمت روده موش بررسی کردند.

 یک گروه از موش ها رژیم غذایی مبتنی بر چربی اشباع شده از روغن نارگیل مصرف کردند. گروه دوم یک رژیم غذایی مبتنی بر روغن سویای تک غیراشباع و اصلاح شده دریافت کردند. گروه سوم رژیم غذایی روغن سویا اصلاح نشده سرشار از چربی غیراشباع چندگانه مصرف کردند.

 اگرچه مطالعات روی موش همیشه به انسان ترجمه نمی شود، اما محققان خاطرنشان کردند که موش ها 97 درصد از DNA فعال افراد را به اشتراک می گذارند.

 در مقایسه با یک رژیم غذایی کنترل کم چرب، هر سه گروه از موش ها "تغییرات در بیان ژن" را تجربه کردند، که فرآیند تبدیل اطلاعات ژنتیکی به مواد عملکردی مانند پروتئین است.

 او می‌گوید: «رژیم‌های گیاهی برای شما بهتر است و در بسیاری از موارد این درست است. با این حال، رژیم غذایی پرچرب، حتی از یک گیاه، یکی از مواردی است که درست نیست.»

 اهمیت یافته های مربوط به رژیم های غذایی پرچرب

این تیم گفت که یافته‌ها نگران‌کننده هستند زیرا مردم در ایالات متحده بیش از هر روغن دیگری روغن سویا مصرف می‌کنند. همچنین به طور فزاینده ای در کشورهایی مانند چین، هند و برزیل استفاده می شود.

 محققان گفتند برخی از تغییراتی که مشاهده کردند تعجب آور نبودند، مانند تغییراتی که در ژن های مربوط به باکتری های روده و متابولیسم چربی مشاهده کردند.

 آنچه تعجب آور بود تغییرات مشاهده شده در ژن های تنظیم کننده حساسیت به بیماری های عفونی بود.

 ما دیدیم که ژن‌های تشخیص الگو، ژن‌هایی که باکتری‌های عفونی را تشخیص می‌دهند، ضربه خوردند. نویسندگان مطالعه نوشتند که ما شاهد ضربه زدن به ژن‌های سیگنال‌دهنده سیتوکین بودیم که به بدن در کنترل التهاب کمک می‌کند.

بنابراین، این یک ضربه مضاعف است. این رژیم‌ها ژن‌های سیستم ایمنی بدن میزبان را مختل می‌کنند و همچنین محیطی را ایجاد می‌کنند که باکتری‌های مضر روده می‌توانند در آن رشد کنند.

 این تحقیق همچنین نشان داد که هر سه رژیم غذایی پرچرب بیان ACE2 و سایر پروتئین‌های میزبان را که توسط پروتئین‌های اسپایک COVID-19 برای ورود به بدن استفاده می‌شوند، افزایش دادند.

 محققان اضافه کردند که غذاهای پرچرب باعث افزایش علائم سلول های بنیادی در روده بزرگ می شود.

 اسلدک گفت: "شما فکر می کنید که این چیز خوبی است، اما در واقع آنها می توانند پیش سازهای سرطان باشند."

 روغن سویا در مقابل روغن نارگیل در این مطالعه، روغن نارگیل بیشترین تغییرات را از نظر بیان ژن نشان داد و به دنبال آن روغن سویا اصلاح نشده قرار گرفت.

 این تیم تفاوت‌های بین دو روغن سویا را گزارش کرد، و نشان داد که چند اسید چرب غیراشباع موجود در روغن سویا اصلاح‌نشده - عمدتاً اسید لینولئیک - به تغییر بیان ژن کمک می‌کند.

 این تیم متوجه شد که تغییرات منفی در میکروبیوم در موش هایی که روغن سویا داده بودند، بارزتر بود. آنها گفتند که این تعجب آور نیست زیرا قبلاً سایر اثرات منفی مصرف بالای روغن سویا را برای سلامتی ثبت کرده بودند.

 آنها اشاره کردند که قبلاً دریافته بودند که این روغن می تواند بر ژن های مربوط به اوتیسم، اضطراب، افسردگی و بیماری آلزایمر در مغز تأثیر بگذارد.

 محققان گفتند این یافته‌ها فقط در مورد روغن سویا صدق می‌کند و نه در مورد سایر محصولات سویا، توفو یا خود دانه‌های سویا.

 واکنش به داستان رژیم غذایی پرچرب

دکتر آنتون بیلچیک، انکولوژیست جراحی و همچنین رئیس پزشکی و مدیر برنامه گوارش و کبد در انستیتوی سرطان سنت جان در کالیفرنیا، به مدیکال نیوز تودی گفت که این مطالعه اطلاعات مهمی را ارائه می دهد.

 Bilchik که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: «این نشان می‌دهد که سه رژیم غذایی مختلف چربی بر سیستم ایمنی و میکروبیوم در کل دستگاه روده تأثیر منفی می‌گذارد - از دوازدهه تا روده بزرگ». رژیم‌های غذایی پرچرب ژن‌هایی را که در سیستم ایمنی مهم هستند سرکوب می‌کنند و عملکرد تریلیون‌ها باکتری در سراسر بدن ما (میکروبیوم) را تغییر می‌دهند.

 وی افزود: نتیجه این امر این است که ما دفاعی برای مبارزه با بیماری هایی مانند بیماری التهابی روده و سرطان روده بزرگ نداریم. این تغییرات می‌تواند تأثیر مخربی بر عملکرد مغز داشته باشد.»

دکتر بابک فیروزی، متخصص گوارش در مرکز پزشکی MemorialCare Orange Coast در کالیفرنیا، گفت که به نظر می رسد رژیم های غذایی پرچرب بیان ژن را تغییر می دهد.

 فیروزی که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: «این بدان معناست که در سلول، ژن‌های خاصی می‌توانند بیش از حد فعال شوند و برخی از ژن‌ها می‌توانند فعالیت آن‌ها را کاهش دهندبر اساس این مطالعه، این اثر باعث افزایش متابولیسم و کاهش پاسخ ایمنی می شود.»

 او افزود: «به نظر می‌رسد که روی باکتری‌ها یا میکروبیوم روده تأثیر منفی می‌گذارد و منجر به حضور بیشتر باکتری‌های پیش‌التهابی می‌شود» ".این به افزایش خطر ابتلا به بیماری التهابی روده، دیابت و سرطان ترجمه می شود."

 دکتر Sudarsan Kollimuttathuillam، انکولوژیست و هماتولوژیست در شهر Hope Orange County در کالیفرنیا، گفت که مصرف سطوح بالای چربی به طور مستقیم توالی DNA را تغییر نمی دهد.

 Kollmuttathuillam که همچنین در تحقیقات شرکت نداشت، گفت: «اما شواهد نشان می‌دهند که غذاهایی که می‌خورید بر نحوه بیان بدن شما تأثیر می‌گذارد - «خاموش» یا «روشن» - احتمالات ژنتیکی بی‌شماری که DNA شما در آن رمزگذاری کرده استبیان ژن در نهایت نقش مهمی در عملکرد سلولی ایفا می کند که باعث افزایش یا کاهش خطر طولانی مدت بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و سرطان می شود.

 توصیه هایی در مورد رژیم های غذایی پرچرب

مردم چگونه باید به مطالعه پاسخ دهند؟

Kollmuttathuillam گفت: "من بیماران زیادی را می بینم که می گویند از محدود کردن مصرف چربی های ناسالم، قندهای تصفیه شده و غذاهای بسیار فرآوری شده سود می برند." این بیماران اغلب بهبود عوارض جانبی درمان سرطان و افزایش سلامت و تندرستی کلی را گزارش می کنند. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی غنی از گیاهان، غذاهای کامل، چربی‌های سالم و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا - برای مثال یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای مانند - به کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ، پروستات و سرطان کمک می‌کند. سرطان پستان."

 دکتر Shiara Melissa Ortiz-Pujols، متخصص طب چاقی و جراح در Northwell Health در استاتن آیلند، نیویورک، به مردم گفت که با ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی خود می توانند سلامت خود را بهبود بخشند.

 Ortiz-Pujols که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: «خوردن کمتر غذاهای فرآوری‌شده و کمتر فست فودها می‌تواند به ما کمک کند تا سالم‌تر باشیم». حتی تغییر روغن های پخت و پز ما به روغن زیتون یک تغییر کوچک اما واقعی است که می تواند تغییرات مثبتی را در میکروبیوم ما ایجاد کند.

 او افزود: "تغییرات کوچک در رژیم غذایی ما می تواند منجر به تغییرات بزرگی در سلامت ما شود." وقتی در مورد رژیم غذایی صحبت می کنیم، اغلب به محدودیت ها و تعهدات کوتاه مدت فکر می کنیم. من توصیه می کنم به تغییر آنچه می خورید به عنوان رژیم غذایی فکر نکنید. درعوض، به ایجاد تغییرات کوچک در نحوه خوردن و خوردن خود فکر کنید که تبدیل به عادت های مادام العمر خواهد شد. اگر روی ایجاد تغییرات کوچک تمرکز کنیم، به احتمال زیاد موفق خواهیم شد."